Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Seger segerskytt för Sverige - till slut

Skotska fötter, skotska ben och den skotska ribban. Sverige prickade allt utom målet i träningslandskampen mot Skottland. Till slut hittade Caroline Seger rätt. - Ett otroligt skönt mål, säger Lyonmittfältaren. Det är en månad kvar till EM-premiären.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Det är en månad kvar till EM-premiären. Men fortfarande råder viss måltorka i det svenska damlandslaget.

Till slut hann det gå nästan tre hela matcher utan ett svenskt mål.

Annons

Pia Sundhage hade beordrat extra avslutsträning inför Skottlandsmatchen, Sveriges näst sista landskamp före EM.

Men den svenska förbundskaptenen såg inte särskilt nöjd ut efter den avslutande träningen och var säkert inte helt nöjd efter matchen heller. Men det blev ju ett mål i alla fall.

””
””

Nick i ribban

Sverige skapade också gott om chanser, bland annat på de många hörnorna. Men avsluten som rutinerade målvakten Gemma Fay inte hade klarat på egen hand stannade varje gång på skotska spelare framför mål eller gick utanför.

Med en kvart kvar att spela fick så Caroline Seger bra träff med huvudet - men avslutet gick i ribban. Till slut fick hon dock en chans till, ytterligare en nick i 84:e minuten. Och då satt äntligen bollen, efter en snygg framspelning av Hanna Glas.

””
””

Landskampen mot Skottland var den sista innan Pia Sundhage ska presentera sin EM-trupp (23 spelare) i nästa vecka. Hon sade på förhand att det fanns frågetecken kring "fyra, fem" platser. Det blev knappast lättare av Skottlandsmatchen.

””

Tufft för Skottland

Till slut var det dock en av veteranerna som räddade den svenska äran med sitt 1-0-mål. Efter 22-3 i avslut och 13-1 i hörnor.

Ett, målmässigt, knappt godkänt resultat för Sverige. Men ett mycket bra genrep för Skottland.

Även Skottland, med svenskan Anna Signeul som förbundskapten, är klart för EM. Laget har dock fått en tuff lottning - England, Spanien och Portugal - och lär säkert få en dos självförtroende av den täta matchen mot Sverige.

Annons

Det kan laget behöva - för skadebekymren har hopat sig.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons