Nyheter

Säker svensk seger i genrepet

Två möten mot Makedonien står mellan handbollslandslaget och VM i Tyskland i december. Genrepet mot Kroatien lovar gott inför kvalavgörandet - Sverige vann med 35-28. Kroatien, som också spelar playoff till VM, gjorde första målet i matchen i Osijec. Men sedan gjorde Sverige fem i rad.(TT)
Publicerad 7 juni 2017

Kroatien, som också spelar playoff till VM, gjorde första målet i matchen i Osijec. Men sedan gjorde Sverige fem i rad. Det greppet släppte aldrig svenskorna som gick till en sexmålsledning i paus, 18-12, och sedan utökade till sju måls marginal när 60 minuter hade spelats.

””
””

Förbundskaptenen Henrik Signell lät alla 18 spelare få minst tio minuter på planen.

””

Den 20-åriga Sävehofspelaren, som gjorde debut i A-landslaget i fjol, var tillsammans med Anna Lagerquist de bästa målskyttarna med fem mål vardera. Ytterligare tio spelare gjorde mål.

””

Det som Fernis och de övriga i landslaget tar med sig till Makedonien-matcherna är dock främst försvarsspelet.