Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Så köper du biljett till fotbolls-VM

Vill du se Sveriges VM-matcher på plats i Ryssland? Så här ansöker du om biljett. Var? Fifa ansvarar för biljettförsäljningen till VM, men det finns två sätt att få tag i biljetter.(TT)
Publicerad 1 december 2017

Var? Fifa ansvarar för biljettförsäljningen till VM, men det finns två sätt att få tag i biljetter. En svensk biljettkvot som säljs via Svenska fotbollsförbundet (SvFF) och en pott med biljetter som inte är öronmärkt specifikt för ett lands supportrar där ansökan görs direkt hos Fifa.

Krav? För att ansöka via SvFF krävs ett guldmedlemskap i landslagets supporterklubb på fotbollsupporter.se till en kostnad av 200 kronor. Medlemskapet måste tecknas senast 24 timmar före ansökan. Biljettansökan görs sedan på Fifas webbplats.

Annons

När? Ansökningsperioden, för biljetter genom SvFF, startar på tisdag den 5 december och pågår till och med den 31 januari och det spelar ingen roll när under perioden du ansöker. Hos Fifa har försäljningen redan startat. Kommande försäljningsperioder är 5 december-31 januari (lottning), 13 mars-3 april (först vill kvarn) och 18 april-15 juli (först till kvarn).

Hur många biljetter får Sverige? Alla som vill se fotbolls-VM på plats kommer troligtvis inte att få biljett. Åtta procent av biljetterna på arenor där Sverige spelar i gruppspelet tilldelas svenska åskådare. Majoriteten tilldelas guldmedlemmar i supporterklubben och resterande del går till "svenska fotbollsrörelsen". 50 procent av biljetterna går i första hand till vad SvFF anser vara "lojala" fans - ju fler matcher du sett på plats med Sverige desto högre poäng får du i ett poängsystem. Resterande 50 procent lottas ut till övriga guldmedlemmar.

Antal biljetter per person? Maximalt fyra, inklusive dig själv.

Besked? Inom fem dagar efter den 31 januari 2018.

Visum? Visumkrav gäller vanligtvis i Ryssland. Men i samband med fotbolls-VM räcker ett så kallat Fan-ID. Det är ett krav på alla biljettinnehavare, även ryska medborgare. När du har dina biljetter kan du ansöka om ett Fan-ID på fan-id.ru.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons