Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Patrik med vänner bjuder på toppdressyr

Några få starka ekipage men rätt mycket utfyllnad och tävlingar som höll på i flera timmar. Patrik Kittel fällde ut känselspröten och insåg att det formatet började gäspa. Så han tog tag i det hela. - Målet är att Top 10 på sikt ska vara den bästa tävlingen i världen, säger han.(TT)
Publicerad 1 december 2017

Världscupen var länge ett stående inslag i Globen och efter flytten till Friends, men den internationella hästshowen arrangeras i Stockholm. Dit är det långt för de europeiska toppekipagen - och det gick dessutom alldeles utmärkt för de främsta ryttarna att kvala på närmare avstånd.

En och annan stjärna dök oftast upp, men Kittel insåg att det krävdes något mer för att behålla publiken och intresset.

Annons

Något nytt.

Så landslagsryttaren drog tillsammans med arrangörerna och välvilliga sponsorer igång projektet Top 10, en inbjudningstävling enbart för de främsta.

"Konceptet känns logiskt"

””

Och fortsätter:

””

Men smakar det så kostar det. Pengar är ett smörjmedel här som överallt. De tio ryttarna - med världsettan Isabell Werth i spetsen - tävlar om en total prispott på 1,6 miljoner kronor.

Lockar med mer nästa år

Nästa år ska den summan nästan dubblas.

””

TT: De bästa vill mäta sig med varandra?

””

Kittel och hans samarbetspartners ser inte helgens upplägg som slutprodukten. I tankarna finns en framtida tour, något i stil med hoppningens Global Champions Tour, där finalen avgörs under showen i Friends.

””

Mycket jobb

Annons

TT: Kan du fokusera på ditt tävlande när du samtidigt är något av en värd och ska se till att alla trivs och vill komma tillbaka?

””

TT: Dina chanser i helgen?

””

Kittel har visat strålande form på Delaunay och Well Done i höst.

””

I Friends rider han Deja.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons