Nyheter

Efterlängtad Malmöseger mot Frölunda

Malmö har haft en tung höst, både på och utanför isen. Men ett par vältajmade mål bröt en lång förlustsvit mot Frölunda. - En riktigt skön seger, säger lagkaptenen Fredrik Händemark efter 4-3-vinsten.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Malmö har haft en hel del skadebekymmer under hösten, vilket gjort att laget inte riktigt kunnat bygga vidare på förra säsongens succé.

Men det har också varit många tankar som lagts på annat än ishockey.

Redan efter ett par omgångar tvingades assisterande tränaren Jesper Mattsson ta en paus från ishockeyn på grund av att hans son kämpar med en svår blodsjukdom. För några dagar sedan stod det sedan klart att även lagkaptenen Erik Forssell tar timeout på obestämd tid, sedan hans dotter drabbats av cancer.

””
””

Tunga mål

Malmö tog tidigt ledningen, men hamnade till slut i ett 1-2-underläge ändå i första perioden. Men en rejäl scenförändring - och två psykologiskt viktiga mål - vände matchen i den andra perioden.

Först slog Nils Andersson till i numerärt överläge efter drygt en minuts spel.

Sedan var det bara 2,6 sekunder kvar av mittperioden när Matias Lassen, tillfälligt inlånad från Mora, höll sig framme och gjorde 3-2.

Och som om inte det var nog kom ytterligare ett Malmö-mål efter bara 38 sekunder av sista perioden, när Fredrik Händemark kom fri framför Frölundamålvakten Johan Gustafsson.

””
””

"Sluggande" Frölunda

Frölunda inledde matchen bra och svarade snabbt på Malmös ledningsmål. Men Malmös vältajmade fullträffar kunde Göteborgslaget inte svara på. Rasmus Dahlin reducerade visserligen i slutet av matchen, men Malmö höll undan och vann i Scandinavium - för första gången sedan i december 2003.

Frölundatränaren Roger Rönnberg, märkbart besviken, tar till en liknelse för att beskriva sina känslor.