Nyheter

Linköping tog över serieledningen

Linköping är ny serieledare i damallsvenskan efter 1-0 borta mot Piteå. En toppmatch där landslagsanfallaren Lina Hurtig spelade 90 minuter - trots återbud till kommande landslagsläger. I onsdags åkte Eskilstuna på sin första förlust i årets damallsvenska efter 0-1 borta mot Djurgården.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

I onsdags åkte Eskilstuna på sin första förlust i årets damallsvenska efter 0-1 borta mot Djurgården. På söndagen fick vårens stora succélag se sig omsprunget i tabellen när Linköping tog tre poäng borta mot tabellfyran Piteå.

Stor matchhjälte blev högerbacken Janni Arnth. Den 30-åriga danskan nickade in matchens enda mål redan i den tredje matchminuten. Hon tvingades sedan till byte i den 59:e minuten efter en huvudskada.

Göteborg tappade 3-0

Piteå pressade på för en kvittering i slutminuterna men Linköping, som nu har vunnit samtliga fyra bortamatcher den här säsongen, höll tätt.

Noterbart är att Linköpingsanfallaren Lina Hurtig spelade hela matchen trots att 21-åringen nyligen tackat nej till landslagsspel på grund av en fotskada.

Tabellnian Göteborg såg ut att gå mot en säker seger i hemmamatchen mot Hammarby efter att ha gjort tre mål på drygt en halvtimme. Men Hammarby rivstartade den andra halvleken och hämtade upp 0-3 till 3-3 på tjugo minuter.

Landslagsuppehåll

Resultatet innebär att det fortfarande skiljer tre poäng lagen emellan, till Göteborgs fördel, i botten av tabellen. Tabelljumbon Örebro spelade tidigare på söndagen 0-0 hemma mot femman Vittsjö.

Rosengårds anfallsstjärna Anja Mittag avgjorde sent i 1-0-segern hemma mot Kristianstad. Den 32-åriga tyskan satte sitt tredje mål för säsongen i den 84:e matchminuten och såg till att Rosengård närmade sig Eskilstuna i tabellen.

Efter åtta spelade omgångar leder Linköping serien på 21 poäng, två poäng före Eskilstuna och fem före Rosengård. Nu väntar ett två veckor långt landslagsuppehåll.