Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Klart: Atléticos transferförbud kvarstår

Den spanska fotbollsklubben Atlético Madrid får inte värva nya spelare i sommarens transferfönster. Det står klart efter att idrottens skiljedomstol, Cas, avslagit klubbens överklagande.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Den spanska fotbollsklubben Atlético Madrid får inte värva nya spelare i sommarens transferfönster. Det står klart efter att idrottens skiljedomstol, Cas, avslagit klubbens överklagande.

La Liga-klubben straffades tillsammans med Real Madrid i januari 2016 med ett transferförbud för de två kommande transferfönstren. Bakgrunden var att klubbarna inte hade följt reglerna kring värvningar av spelare under 18 år.

Annons

Klubbarna överklagade först till Fifa, utan framgång, och därefter till Cas. Real Madrid fick i december sitt straff sänkt till att bara omfatta ett transferfönster.

"Beslutet att stå fast vid förbudet visar på diskriminering mot vår klubb eftersom straffet lyftes i ett liknande fall nyligen. Domen är orättvis och orsakar en oåterkallelig skada för oss. Den visar en brist på respekt för vår institution", säger Atlético Madrid på sin webbplats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons