Nyheter

Jonsson firade sent när Karlskrona vann

Dagen efter 20-årsdagen blev ännu bättre än själva högtidsdagen. Då gjorde nämligen Karlskronas Joseph Jonsson sitt livs första SHL-mål och bidrog till lagets seger med 3-1 hemma mot Skellefteå. - En obeskrivlig känsla att se pucken gå in, säger han.(TT)
Publicerad 9 december 2017

Den första perioden blev mållös men efter första pausen började det hända saker. Under några explosiva minuter i början av den andra perioden gjorde Karlskrona tre snabba mål. Målskyttar i tur och ordning Joachim Rohdin, Carl Persson och Joseph Jonsson. Den sistnämndes första mål i SHL någonsin, i sin 66:e match i högsta serien, blev till en magnifik om än försenad 20-årspresent.

””

Fick pucken

Domarna gav snart grönt ljus och pucken kommer att få en framträdande plats i Jonssons hem.

Vid 0-3 såg goda råd ut att vara dyra för Skellefteås del. När det återstod 22 sekunder av den andra perioden satte poängstarke backen, och förre Karlskronaspelaren, Jonathan Pudas en reduceringspuck.

””

Förväntad matchbild

Matchbilden i den tredje perioden blev den förväntade. Det mesta av spelet ägde rum i en Karlskronazon närmast helt i avsaknad av öppna ytor. Karlskrona fortsatte att göra kvällen trist för sina gäster från Skellefteå. Hemmalaget lyckades med sin ambition att stänga till bakåt och höll undan, vilket gav en skön revansch efter förlusten när lagen möttes i premiären i höstas.

””
””

TT: Hur firar du det här?

””

Jonathan Pudas var inte lika sugen på att ge sig ut i Karlskronas restaurangliv efter den här matchen. Han träffade sin flickvän under sin tid i staden och svärfar är en trogen Karlskronasupporter.