Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

HV71 tog viktiga poäng

Jumbon Rögle kämpade hårt för att ta tre poäng hemma mot HV71. Men slitet räckte inte. Hemmalaget förlorade med 1-2 och istället tog HV tre viktiga poäng inför en direktkvalificering till kvartsfinalerna. Rögle inledde bäst och tog ledningen med 1-0 i åttonde minuten.(TT)
Publicerad 7 december 2017

Jumbon Rögle kämpade hårt för att ta tre poäng hemma mot HV71. Men slitet räckte inte. Hemmalaget förlorade med 1-2 och istället tog HV tre viktiga poäng inför en direktkvalificering till kvartsfinalerna.

Rögle inledde bäst och tog ledningen med 1-0 i åttonde minuten. Men med dryga två minuter kvar av första perioden satte HV71 kvitteringen. Båda målen kom i powerplay.

Annons

Därefter började HV71 ta över mer och mer och andra perioden får betecknas som bortalagets. Men effektiviteten var dålig, och det har gått ganska mediokert för båda lagen under säsongen. Inte minst för Rögle som ligger sist i SHL på 18 poäng.

Men i andra kunde HV:s David Ullström, med en lång måltorka bakom sig, snyggt styra in pucken upp i krysset bakom Justin Pogge.

HV71 höll undan trots bra spel från Rögle i slutet på tredje perioden då hemmalaget hade bra chanser i både numerärt underläge och powerplay.

””

Redan i morgon får Rögle chansen igen då lagen möts i Jönköping.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons