Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fredricson debuterar i Top 10-finalen

Världseliten i hoppning är samlad i Genève och en av medlemmarna i den snäva kretsen är numera Peder Fredricson. För första gången rider han Top 10-finalen - men inte på mästerskapshästen All In som det var tänkt. I stället blir det Christian K som hoppar om titeln och miljonerna.(TT)
Publicerad 8 december 2017

"Ändrade planer. Christian K kommer att gå", skriver Fredricson i ett sms.

Tanken var från början att "Allan" skulle gå i den prestigefyllda finalen på lördag kväll, men Fredricson kastade om i planerna. All In fick följa med till Stockholm och förra helgens internationella hoppningar i Friends när Carat Desire drabbades av en hovböld.

Annons

Stjärnhästen hjälpte sin ryttare till meetingpriset, seger i en klass och visade att formen är god i och med tredjeplatsen i GP-hoppningen.

Men i deltagarförteckningen i Genéve saknas All In. I stället är det Christian K och Carat Desire som får jobba i dagarna.

Det bekräftar Fredricson för TT.

Fyra nyligen i Oslo

På Christian K, den tioårige valacken han haft i ett år, kom Fredricson fyra i världscupkvalet i Oslo tidigare i hösten och hästen har hög kapacitet. Ekipaget har flera topplaceringar under 2017.

Konkurrensen i Top 10-finalen är - som namnet antyder - stenhård. I startfältet dräller det av mästerskapsmedaljörer och ryttare vana vid ärevarv. Italienaren Lorenzo de Luca och Fredricson, rankad fyra i världen, är finaldebutanter, att jämföra med Kevin Staut och Marcus Ehning som gör sina sjunde finaler.

Finalen på lördagskvällen rids i två omgångar, minst antal fel sammanlagt avgör. Vid lika antal fel avgör tiden i andra omgången.

Ryttarna delar på en prispott på drygt fyra miljoner kronor.

Stora pengar i grand slam

För Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw ligger fokus på den penningstinna Rolex grand slam på söndag, dit Fredricson är direktkvalificerad som regerande Europamästare och OS-silvermedaljör. I grand slam är prispotten på totalt över tio miljoner kronor.

””
Annons

Positivt för svensk landslagshoppning är att Sverige har tre platser i varje europeisk deltävling i världscupen efter nyår - tack vare just von Eckermann. På den senaste världsrankingen klättrade han från 18:e till 13:e plats.

I och med att amerikanerna Kent Farrington och McLain Ward samt kanadensaren Eric Lamaze är före honom är von Eckermann rankad topp-tio i Europa och det ger Sverige en extra plats.

"Det ökar chanserna att nå målet. Tre svenska ryttare i finalen i Paris 11-15 april", säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till ridsport.se.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons