Nyheter

Daniel Sedin nådde 1 000 poäng i NHL

Daniel Sedin gjorde tre poäng när Vancouver slog Nashville med 5-3. Därmed tog han klivet in i NHL:s 1 000-poängsklubb, där han gör tvillingbrodern Henrik sällskap. - Det känns stort att både jag och Henrik lyckats med det i en och samma organisation.(TT)
Publicerad 1 december 2017
””

37-åringen stod på 998 poäng inför matchen i Nashville, där han först var med och assisterade till Loui Erikssons 2-2-mål. I mitten av tredje perioden sköt Daniel Sedin sedan målet som gjorde honom historisk. Ett dragskott i powerplay hittade nätet via en Nashvilleklubba och betydde 3-3.

””

Brorsan assisterade

Även Henrik Sedin var med i speluppbyggnaden och noterades för en assist.

””
””

Exklusiv klubb

Efter att ha kvitterat Nashvilles ledning tre gånger tog Vancouver ledningen för första gången i matchen när Brock Boeser satte 4-3, några minuter efter Daniel Sedins historiska poäng. Bröderna Sedin var sedan också med och assisterade när Loui Eriksson sköt sitt andra mål, 5-3, i tom kasse i slutminuten. Totalt blev det hela elva blågula poäng i matchen, bland annat gjorde Filip Forsberg ett av Nashvilles mål.

För Vancouver var segern extra välkommen efter att laget bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna. Formstarka Nashville hade vid seger kunnat räkna in sin elfte tvåpoängare bara för november, i så fall ett delat novemberrekord i NHL.

Utöver tvillingarna från Örnsköldsvik, som debuterade i Vancouver säsongen 2000-2001, är det bara tre svenska spelare som har passerat drömgränsen 1 000 poäng i NHL: Mats Sundin, Daniel Alfredsson och Nicklas Lidström. Totalt finns 87 spelare i den exklusiva klubben och "Sedinarna" är det första brödraparet som båda har nått drömgränsen.