Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Boxningsläkaren: Undvik hård sparring för ofta

Boxaren Erik Skoglund har fått en hjärnblödning efter en sparringmatch och ligger i koma. - Varje gång något sådan här händer så är det ju fruktansvärt, säger Boxningsförbundets läkare Sanna Neselius.(TT)
Publicerad 9 december 2017

Skoglund fördes med ambulans till sjukhus på fredagskvällen efter att han känt sig illamående under och efter ett sparringpass. Enligt ett pressmeddelande sövdes han och genomgick en operation för en blödning i hjärnan. Läkarna uppger att hans tillstånd är allvarligt men stabilt.

””
””

Ovanligt i träningsmiljö

Annons

Enligt Sanna Neselius är det extremt ovanligt att sådant här händer när man tränar. Men i och med att det var under sparringträning så går det att likställa med en match där man går för fullt.

Samtidigt påpekar hon att en hjärnblödning kan ha byggts upp under längre tid. .

””

Lättare hjärnskakningar

Sanna Neselius forskning visar att boxare som regel får en liten hjärnskakning efter att ha gått en boxningsmatch. Enligt henne gäller detsamma även vid tuffare sparring.

””

Sanna Neselius tror att boxare nog är mer medvetna än många andra idrottare om risken för hjärnskakning, eftersom det är en risksport. Men att man aldrig kan gardera sig till hundra procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons