Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen America's Cup-final för svenskbåten

Svenskbåten Artemis förlorade utmanarfinalen i America's Cup i segling mot Emirates Nya Zeeland, 2-5 - men ägaren öppnar för en ny satsning. "Det finns all anledning att tro att vi kan göra det ännu bättre nästa gång", säger Torbjörn Törnqvist.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

I underläge 2-4 var Artemis tvungen att vinna de tre återstående seglingarna i utmanarfinalen.

Det blev bara en match. I andra försöket, efter två timmars väntan på tillräcklig vind, vann Emirates den sjunde seglingen överlägset. I mål var ett uppgivet Artemis-team distanserat med nära en minut.

Annons

"Det är självklart tungt att inte gå vidare men det har varit en berg-och-dalbana hela vägen", säger grindern Andreas Axelsson i ett pressmeddelande.

Det första race-försöket bröts när båtarna trots en förkortad bana inte var i närheten av mållinjen när maxtiden 25 minuter hade passerat - detta på grund av i stort sett obefintlig vind på Bermudas "Great Sound".

"Lärt oss mycket"

Slutet på den här upplagan behöver inte innebära slutet för det svenska America's Cup-projektet.

"Vi har ett riktigt bra team, vi kämpade på och kunde gjort det lite jämnare. Men vi kommer tillbaka. Vi är med och hugger med lagen i toppen och har lärt oss mycket under den här kampanjen", säger Torbjörn Törnqvist, ägare och grundare av Artemis Racing.

På den nyzeeländska båten var det mungiporna uppåt.

””

Ska vinna bucklan

Emirates gör nu upp om idrottsvärldens äldsta trofé, "The Auld Mug", med titelförsvararen Oracle från USA. Oracle, som vann grundomgången, går in i finalen - som avgörs i bäst av 13 seglingar - med en bonuspoäng.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons