Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Atletico på gränsen till tidig sorti

Två kryss mot Karabach ser ut kunna kosta Atletico Madrid en plats i Champions leagues åttondelsfinal. Deras sista livlina är just azerbajdzjanska Karabach.(TT)
Publicerad 4 december 2017

Att Atletico Madrid måste besegra ett formstarkt Chelsea på bortaplan för att inte elimineras i Champions leagues gruppspel är redan ett faktum. Att ta den segern kan verka tillräckligt svårt som det är. Det räcker dock inte ens med det.

Oavsett resultat i London, måste Roma tappa poäng hemma mot azerbajdzjanska Karabach för att Atletico ska kunna hinna ifatt och knipa åttondelsavancemanget.

Annons

"En grundbult"

Ett Karabach vars två poäng hittills i gruppspelet tagits genom deras två överraskande oavgjorda drabbningar mot just Atletico.

All logik i världen talar med andra ord egentligen för att Atleticos öde redan ska vara seglat. För Roma kan mötet mot Karabach i lagkapten Daniele De Rossis ögon, bli "en av de främsta europeiska cupkvällarna han och hans lag upplevt"

””

Italien på gränsen

Roma har på förhand det främsta utgångsläget inför slutomgången av den italienska trio klubbar som spelar i gruppspelet. Juventus har även de ett ypperligt läge, även om det kan krävas seger borta mot Olympiakos beroende på huruvida Sporting Lissabon (en poäng bakom Juventus inför avslutningen) kan skrälla borta mot redan åttondelsklara Barcelona. Napoli är i ett desto mer prekärt läge då de både måste vinna och se ukrainska Sjachtar Donetsk förlora för att kunna avancera.

I grupp A måste Manchester United kollapsa fullständigt hemma mot CSKA Moskva för att inte vinna gruppen och gå vidare. CSKA, med svenske Pontus Wernbloom, har dock även de ett avancemang att spela för då man ligger på samma poäng inför avslutningen som Alexander Franssons Basel, som möter Benfica borta.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons