Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Schough visade vägen: "Superskönt"

Hon har haft svårt att ta en plats i fotbollslandslagets startelva. Men mot Norge fick Olivia Schough chansen - och tog den. - Det var väldigt skönt, säger Schough efter att ha gjort ett av Sveriges mål i 2-1-segern.(TT)
Publicerad 4 oktober 2018

Olivia Schough spelade från start i VM-kvalsegern (3-0) mot Ukraina i slutet av augusti, men bortsett från den matchen har Göteborgsspelaren haft svårt att få förtroende av förbundskapten Peter Gerhardsson under det senaste året.

I träningsmatchen mot Norge på Olympia - då Sverige testade ett par nya spelare - tog Schough emellertid plats i tremannaanfallet, och efter bara 13 minuters spel skrev hon in sig i målprotokollet.

Annons

Första sedan 2016

Mimmi Larsson petade fram bollen, och Schough satte full fart mot mål, på väg mot ett friläge. Den norska försvararen vägrade ge sig, men Schough gick vinnande ur striden ändå.

””

1-0-målet var hennes första i landslagströjan sedan oktober 2016, då hon gjorde tre mål i 7-0-segern mot Iran.

””

"Riktigt bra genomkörare"

Målet gav Sverige ett lugn i spelet. Kortpassningsspelet började sitta, Norge pressades bakåt. Och i den 32:a minuten utökades ledningen, via ett självmål efter ett avslut från Sofia Jakobsson.

Norge lyfte upp sitt anfallsspel i början av andra halvlek, och saknade inte chanser men däremot skärpa i avsluten. När båda lagen sedan gjorde en handfull byten på kort tid - inte ovanligt i träningslandskamper - blev spelet lidande.

””
””

Nollan sprack

Sveriges målvakt Hedvig Lindahl sattes inte på några större prov, och såg ut att hålla nollan. Då, i den 85:e minuten, kom en reducering av Isabell Herlovsen, som petade in bollen i öppet mål efter att de svenska backarna sett lite väl slöa ut i löpningarna hemåt. Men den svenska segern var aldrig riktigt hotad.

””

Redan på tisdag är det dags för nästa landskamp. Då ställs Sverige mot Italien på bortaplan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons