Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ryssland överklagar OS-avstängning

Ryssland kommer att överklaga avstängningen från vinter-OS 2018 till Idrottens skiljedomstol (Cas) - och kritik från alla håll och kanter har haglat från Ryssland efter beskedet. Ryssland blev det första landet någonsin att stängas ute från ett OS på grund av dopning. Ett beslut man kommer överklaga.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Ryssland blev det första landet någonsin att stängas ute från ett OS på grund av dopning. Ett beslut man kommer överklaga. Det meddelar ordföranden i Rysslands olympiska kommitté, Alexander Zjukov.

””

Zjukov själv fick beskedet att han stängs av på livstid från IOK.

Annons

Ryska regeringen har inte kommenterat domen mot nationen. Vladimir Putin, som tidigare beskrivit tävlan under neutral flagg i OS som "förödmjukande", har ett planerat tal till sina anhängare på onsdag och kommer säkerligen att göra ett uttalande om OS-uteslutningen.

Flera ryska idrottsförbund fördömer OS-avstängningen.

””

Ordföranden i ryska skridskoförbundet Aleksander Gorsjkov beskriver IOK-beslutet som "förolämpande" och att det "skadar den olympiska rörelsen" och ordföranden i landets curlingförbund, Dmitri Svishtjev, kallar domen "oprofessionell".

””

IOK tillåter rena ryska utövare att tävla under olympisk flagg även om Ryssland som nation utesluts från det stundande mästerskapet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons