Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Varg på Södertörn får skjutas

Vargtiken som sedan i början av sommaren har rört sig på Södertörn, söder om Stockholm, får skjutas. Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt fram till den 28 februari nästa år, eftersom vargen den senaste tiden allt oftare sökt sig till människor och tätbebyggda områden.(TT)
Publicerad 6 december 2017

Vargtiken som sedan i början av sommaren har rört sig på Södertörn, söder om Stockholm, får skjutas. Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt fram till den 28 februari nästa år, eftersom vargen den senaste tiden allt oftare sökt sig till människor och tätbebyggda områden.

"Vargens förändrade beteende, tillsammans med den oro som många i området känner, gör att vi nu inte ser någon annan lämplig lösning än att besluta om skyddsjakt", säger Mia Olausson, naturvårdschef vid länsstyrelsen Stockholm, i ett pressmeddelande.

Annons

Vargen, som rör sig i ett område i kommunerna Haninge och Tyresö, är försedd med radiosändare och har beskrivits som nyfiken och oskygg. Tidigare har försök gjorts att skrämma bort den med bland annat skott med gummikulor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons