Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Striden över - mobilt bredband blir snabbare

Snabbt bredband på landsbygden? Eller modern kommunikation för blåljuspersonal? Myndighetsstriden är över och nu säljs 700 MHz-bandet till högstbjudande - samtidigt som alla får en del av kakan. Regeringen har fram tills nu dragit i bromsen för det framtida mobila bredbandsnätet.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Regeringen har fram tills nu dragit i bromsen för det framtida mobila bredbandsnätet. Men i dag beslutade man att frekvensutrymme på det åtråvärda så kallade 700 MHz-bandet kommer att auktioneras ut.

””

Markbunden digital-tv har i många år distribuerats via 700 MHz-bandet, men får nu maka på sig. Utrymmet säljs till förmån för mobilt bredband och telefoni. En mindre del går till blåljusmyndigheter - som Polisen, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen - som vill använda bandet för sin kommunikation.

””
””
Annons

PTS ville utnyttja hela bandet medan blåljusmyndigheterna har menat att detta innebär samhällsrisker, vilket ledde till att Peter Eriksson i slutet på 2016 fick stryka på foten och avbryta den då planerade auktionen.

Digitaliseringsministern är nöjd med att man nu kommit överens och säger att beslutet i dag är en del i att utveckla nästa generations mobila bredbandsnät, särskilt på landsbygden.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons