Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Splittrat i Liberalernas partiledarstrid

Nomineringarna fortsätter att komma in till Liberalernas valberedning. Liberalerna i Blekinge har bestämt sig för att stödja partiledaren Jan Björklund i kampen mot utmanaren Birgitta Ohlsson.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Nomineringarna fortsätter att komma in till Liberalernas valberedning. Liberalerna i Blekinge har bestämt sig för att stödja partiledaren Jan Björklund i kampen mot utmanaren Birgitta Ohlsson.

Liberalerna i Södermanland avvaktar dock med sin nominering tills länets nio lokalföreningar fått ta ställning - i medlemsomröstningar om de så vill.

Annons

Det tyngsta länsförbundet, Stockholms län, tog inte heller ställning på torsdagskvällen. Den uppmanar valberedningen att återigen överväga en rådgivande medlemsomröstning, något som valberedningen sagt nej till med hänvisning till partiets stadgar. Birgitta Ohlsson vill dock gärna att gräsrötterna ska få säga sitt, eftersom hon tror att hon då skulle vinna striden.

EU-parlamentarikern Cecilia Wikström har anslutit sig till kampanjen "backabirgitta. Hon skriver på sin hemsida att partiet får en stark och tydlig ledare oavsett vilken av kandidaterna som väljs, men hon landar i att Ohlsson är mest lämpad att leda partiet. Wikströms hemmalän Uppsala är ett av de två länsförbund som hittills nominerat Ohlsson.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons