Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

SD-uppmaningen: Vi måste bli vänligare

Sverigedemokratiska företrädare måste tänka mer på att vara vänliga och positiva. Och de måste tänka på hur de uttrycker sig om fler väljare ska känna att SD är något för dem, enligt partiets ledning.(TT)
Publicerad 4 juni 2017
””

I flera programpunkter återkom sådana som Jomshof, kommunikationschefen Joakim Wallerstein, gruppledaren Mattias Karlsson och kvinnoförbundets ordförande Carina Herrstedt till bilden av partiet och att partiets företrädare måste göra mer för att behålla, locka nya och inte stöta bort väljare.

””

Förtroendebrist

Annons

Det går inte att hela tiden bara tala om problem och nöjt slå sig för bröstet när man tycker sig ha fått rätt i någon fråga.

För många väljare litar helt enkelt inte på, enligt honom, att SD skulle klara att sitta och styra.

””

Ofta, säger han, anser SD-företrädare att bästa sättet att möta det är att prata mer om politiken. Han tror inte det.

””

Negativ bild

Kvinnoförbundets ordförande Carina Herrstedt visar under sitt framträdande en kort film där, vad det verkar, kvinnor på stan får säga vad de tänker på när de hör SD. Flera nämner rasism, bakåtsträvare och flera andra, för SD, negativa begrepp.

Hon säger att det är ett stort problem att bilden är sådan, men att det inte går att skylla allt på media. Det har också betydelse hur SD-företrädare uppträder, möter människor och agerar i sociala medier.

””

Hon säger att det är ett stort problem för partiet att en så mycket större andel män än kvinnor, bland väljarna, röstar på SD. Partiet har en stor potential bland kvinnor hävdar hon.

Riksdagsledamöterna Paula Bieler och Linus Bylund säger att den gyllene regeln i sociala medier, eller när man möter journalister, väljare eller motståndare ska vara att bete sig mot andra som man vill bli bemött själv.

””

Partisekreteraren Richard Jomshof talar om att de måste bli lite mer professionella. Och interna partibråk som förs i medier, som i Göteborg nyligen, måste det bli slut på.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons