Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisens nya tuffa vapen mot streetrace

En färsk hovrättsdom är polisens nya vapen för att få stopp på streetrace - illegala biltävlingar på allmän väg. Domen innebar att en ombyggd bil, som värderas till närmare 300 000 kronor, ska förverkas. Polisen har haft svårt att stoppa de olagliga tävlingarna.(TT)
Publicerad 6 december 2017

Polisen har haft svårt att stoppa de olagliga tävlingarna. Men en framgång kom förra hösten då en dom från Södertorns tingsrätt ledde till att en beslagtagen bil förverkades. Nyligen fastställdes domen i hovrätten, skriver lokaltidningen Mitti.

Även om det inte är känt vem som har kört den ombyggda bilen finns det bilder och filmer som visar att den kan ha använts vid upp till 20 olika olagliga streetrace. Bilägaren berättade i hovrätten om att det funnits en snarlik bil i det garaget han använde och att det kan vara den som medverkat i flera av tävlingarna. Men det resonemanget godtog inte hovrätten, skriver Mitti.

Annons

Polisen avvaktar nu att domen ska vinna laga kraft.

””

I stället kan polisen genom egna spaningsinsatser eller genom sociala medier få fram vilka bilar som deltar ofta i tävlingarna för att senare beslagta dem.

Bilägaren har ännu inte bestämt om domen ska överklagas.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons