1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Öppen M-protest under Kinberg Batras tal

Moderater som är emot decemberöverenskommelsen kommer att visa det öppet under Moderaternas dag i Almedalen på fredagen. Flera lokalpolitiker kommer att gå runt med tröjor med texten Riv upp DÖ - en ovanlig aktion i det centralstyrda partiet.(TT)
Publicerad 2 juli 2015

Det är ingen hemlighet att många moderater lokalt är emot decemberöverenskommelsen (DÖ). Riksdagsledamoten Finn Bengtsson från Östergötland röstade ja till Alliansens ändringsbudget, medan partiet som helhet lade ned sina röster i enlighet med DÖ.

Bengtsson är från Östergötland, där partiet har stämmobeslut på att riva upp DÖ. Och det är också därifrån initiativet till aktionen i Almedalen kommer. Partiledningen är inte informerad, men Sylvia Nilsson, som är kommunpolitiker i Norrköping, tror inte att det är några problem.

””

Enligt Nilsson är det flera före detta riksdagsledamöter som anslutit sig till protesten på den Facebook-sida som skapats. Bland annat Rolf Nilsson som tidigare var riksdagsledamot från Gotland.

Enligt Sylvia Nilsson har man skickat ett antal tröjor till moderater som är i Almedalen. Själv kommer hon hit på torsdagskvällen. Hur många som faktiskt kommer att gå runt i protesttröjorna återstår att se.

TT