Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Våldtäkt mitt i publikhavet på Summerburst

En 34-årig man har anhållits för den misstänkta våldtäkten på musikfestivalen Summerburst i Stockholm i går. "Det är helt fruktansvärt att detta händer och att någon tar sig dessa friheter gentemot en annan människa", säger arrangören i ett uttalande.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Våldtäkten ska ha skett någonstans i publiken.

"Vi har haft en väldigt hög närvaro av vakter och polis under hela festivalen, och enligt polisens information så har samtliga misstänkta gripits vilket i detta sammanhang är positivt och ganska ovanligt", säger Anders Boström, festivalansvarig för Summerburst vid Live nation, i ett skriftligt uttalande till TT.

Annons

Det var vid fyratiden i morse som mannen anhölls misstänkt för våldtäkten, som ska ha skett i går kväll.

””

Inga uppgifter

Om den misstänkte mannen ska begäras häktad måste åklagaren lämna in en häktningsframställan till domstolen senast på onsdag.

””

Om mannen och kvinnan känner varandra kan hon inte svara på.

Varken Åklagarmyndigheten eller polisen lämnar några uppgifter om själva händelseförloppet.

””

Tre personer har också gripits för sexuellt ofredande i samband med festivalen, men polisen vill inte kommentera gripandena.

Jobbar med säkerhetsfrågor

I fjol utsattes besökare på flera svenska musikfestivaler för våldtäkter och sexuella ofredanden. Vid en av de mer uppmärksammade händelserna blev en flicka våldtagen mitt i publikhavet under en konsert på Peace & Love i Borlänge.

Per-Arne Lundqvist, säkerhetsansvarig för Peace & Love, beklagar händelsen på Summerburst. Genom att ha folk på plats, bland annat fältassistenter, kvinnojourer, ungdomsmottagning, polis och ordningsvakter, hoppas Peace & Love kunna minska risken för att fjolårets händelser upprepas.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons