GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

M vill lätta på hyresreglering

Moderaterna ska arbeta för "ett nytt och mindre reglerat hyressättningssystem", enligt ett beslut på partiets stämma. Moderata ungdomsförbundet ville ha marknadshyror rakt av men ser kompromissen som en seger. Partiledningen säger sig också vara nöjd.(TT)
Publicerad 13 oktober 2017

Moderata ungdomsförbundet ville ha marknadshyror rakt av men ser kompromissen som en seger. Partiledningen säger sig också vara nöjd. Den känner sig inte låst om det, som partiet vill, skulle göras försök att få till en blocköverskridande överenskommelse i riksdagen om bostadspolitiken.

””

Partistyrelsens ursprungliga förslag var att hyresregleringen skulle ses över. Nu lyder kompromissen att partiet ska "verka för att uppnå en blocköverskridande överenskommelse och för en ansvarsfull infasning av ett nytt och mindre reglerat hyressättningssystem i hela beståndet".

Muf:s ordförande Benjamin Dousa tolkar beslutet lite annorlunda än partiledningen.

"En viktig seger för Sveriges alla unga. Nu kan Moderaterna på allvar börja jobba för fler hyresrätter", skriver Dousa i ett uttalande.

Hyresgästföreningens chefekonom Martin Hofverberg följde debatten och är bekymrad. Partiledningens linje var bättre än kompromissen, ur hans perspektiv.

””

TT