Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

M-ledare till attack mot kvinnoförtryckare

Kvinnoförtryckare bland invandrare angreps i moderatledarens tal på Järvaveckan. - Sådana värderingar hör inte hemma i Sverige, sade hon. I talet tog Anna Kinberg Batra upp vikten av att invandrare rättar sig efter normer och regler i det svenska samhället.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

I talet tog Anna Kinberg Batra upp vikten av att invandrare rättar sig efter normer och regler i det svenska samhället. Hon tog särskilt upp förtryck av kvinnor.

””

Kinberg Batra underströk att i Sverige har ingen rätt att på grund av religion, kultur eller kontrollbehov hindra någon annan från att gå ut och röra sig fritt, träffa sina kompisar, besöka ett badhus, jobba eller skaffa sig en utbildning.

””
Annons

"Stanna inne själva"

Moderatledaren uppmanade de män som inte står ut med att se en kvinna röra sig fritt i samhället att stanna inne själva.

Hon vände sig till dem som tänker bestämma vem dottern ska få träffa på kvällen, om hon får spela fotboll, vara med i aktiviteter som alla andra eller vem hon vill gifta sig med.

””

Efter talet uppgav Kinberg Batra att alla måste vara glasklara med att jämställdhet gäller här och att det finns de som tror att man får bestämma över sin dotters liv.

"Krav, krav, krav"

Moderatledaren varnade i sitt tal för att Sverige slits isär om inte integrationen lyckas de närmaste åren. Fler och enklare jobb, är enligt henne, viktigast.

Men Kinberg Batra vill också ställa tydligare krav på invandrare genom en integrationsplikt.

””
””

Utsatta områden

Kinberg Batra hade också ett budskap till kriminella i utsatta områden som trakasserar, bränner bilar, kastar sten på polisen, skjuter och mördar på öppen gata.

””

Moderatledaren talade inför några hundra åhörare på Järvafältet i nordvästra Stockholm. Intill ligger de invandrartäta stadsdelarna Rinkeby, Tensta och Husby som polisen klassat som särskilt utsatta områden.

Annons

Hon efterlyste fler poliser i området, övervakningskameror på offentliga platser och ett rättscentrum med polis, åklagare, socialtjänst och jourdomstol under samma tak.

"Bara prat"

””

En man, som inte heller vill uppge sitt namn, tycker att politiker bara pratar.

””

Mannen har bott vid Järvafältet i 20 år och har haft tre inbrott. Han och hans fru vill att polisen ska få ökade befogenheter att ta till hårda tag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons