unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kvinna häktad för könsstympning

En 28-årig kvinna har häktats i Kalmar misstänkt för könsstympning av en flicka i nedre skolåldern, vilket Östra Småland var först med att berätta. Kvinnan plockades in för förhör på torsdagen och anhölls en bit in i förhöret.(TT)

En 28-årig kvinna har häktats i Kalmar misstänkt för könsstympning av en flicka i nedre skolåldern, vilket Östra Småland var först med att berätta. Kvinnan plockades in för förhör på torsdagen och anhölls en bit in i förhöret.

Kvinnan nekar till brott men enligt kammaråklagare Robert Knutsson är det mycket som pekar på att hon är skyldig. Hon har häktats på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

quote

Alla former av könsstympning av flickor och kvinnor är förbjudet i Sverige sedan 1982. Under de drygt 35 år som lagen funnits så har endast tre personer dömts för brottet, som kan ge mellan två och tre års fängelse. Ett av fallen handlade om en planerad könsstympning och de andra två gällde fullbordat brott.

TT