Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

KD vill stoppa skatter med L-modell

Nu ansluter sig Kristdemokraterna till Liberalernas modell för att stoppa tre av regeringens planerade skattehöjningar. - Vi kommer självklart att rösta emot dessa, säger KD-ledaren Ebba Busch Thor till Dagens Nyheter. Kristdemokraterna var först ut med att föreslå en gemensam alliansbudget.(TT)
Publicerad 7 juni 2017

Kristdemokraterna var först ut med att föreslå en gemensam alliansbudget. En budget som om den får stöd av Sverigedemokraterna kommer att fälla regeringen och orsaka regeringskris i höst, mindre än ett år till nästa val.

Därefter har även Moderaterna anslutit sig till idén om en gemensam alliansbudget, men Centern och Liberalerna säger hårdnackat nej eftersom de inte vill ha en regeringskris så nära inpå valet.

Annons

Låsta positioner

Så har det sett ut ett tag. Positionerna har varit låsta. Men för att komma framåt i förhandlingarna ansluter sig nu Ebba Busch Thor till den modell som Liberalerna förordar. Där ska allianspartierna genom tillkännagivanden i riksdagen stoppa regeringens förslag på flygskatt, skärpta så kallade 3:12-regler för småföretagare och att fler ska betala statlig inkomstskatt. Partiet är också öppet för misstroendeförklaringar mot enskilda ministrar.

””
””

Till Lagrådet

Regeringen kommer nu att remittera samtliga skatteförslag till Lagrådet för att inte på förhand omöjliggöra vissa skatteförändringar i budgetpropositionen, skriver finansminister Magdalena Andersson (S) och Per Bolund (MP) på DN:s debattsida.

Alternativet skulle få mycket långtgående konsekvenser, anser ministrarna som vill värna om en sammanhållen budgetprocess.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons