Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Barns vittnesmål godkänns i Arbogafallet

Tingsrätten i Västerås tillåter uppspelningen av vittnesmål från ett barn till den 42-åriga kvinna som misstänks för mord och mordförsök på sina föräldrar, skriver VLT.(TT)
Publicerad 7 juni 2017

Tingsrätten i Västerås tillåter uppspelningen av vittnesmål från ett barn till den 42-åriga kvinna som misstänks för mord och mordförsök på sina föräldrar, skriver VLT. Barnet har i polisförhör först gett sin mamma alibi under mordnatten, men medgav senare att mamman lämnade hemmet under några timmar den kväll då hennes föräldrar överfölls i en sommarstuga utanför Arboga.

Kvinnan har försökt hindra uppspelningen av förhöret i tingsrätten och åberopat "barnperspektivet". Tingsrätten går dock på åklagarnas linje.

Annons

"Att under nu angivna omständigheter ge [42-åringen] möjlighet att utifrån sitt eget intresse i saken hindra åklagaren från att förebringa vad [barnet] har berättat inför polisen framstår för tingsrätten - särskilt som åtalet avser mord och försök till mord där [barnets] morföräldrar varit offren - som närmast stötande", skriver tingsrätten i sitt beslut.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons