GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Youtube-stjärna gör årets Pride-låt

Lena Philipsson, Ola Salo och Mariette har gjort det. Nu är det Youtube-stjärnan Thomas Sekelius tur att få släppa en låt för Pridefestivalen. - Pride har alltid funnits i mitt liv och att jag får göra låten känns jättestort, säger artisten till TT. Årets färggladaste fest närmar sig.(TT)
Publicerad 7 juli 2017

Årets färggladaste fest närmar sig. Mellan den 31 juli och 6 augusti pyntas huvudstaden i regnbågsflaggor när Stockholm Pride arrangeras. Men redan nu går det att värma upp då årets Pride-låt "One more in the crowd" släppts.

Framför låten gör Youtube-stjärnan och artisten Thomas Sekelius.

””

Vill att folk dansar

Med låten vill Thomas att den som inte blivit utsatt av någon form av diskriminering ska förstå hur det är att leva utanför normen. Hur en vardag med blickar och kommentarer är. Men allra mest vill han att folk ska bli glada och danssugna när de hör den.

””

Ser Pride som en frizon

För honom är festivalen en frizon. En plats där han under en vecka på året kan känna sig säker och är omgiven av människor som vet hur det är att vara utanför. Men han ser det också som en påminnelse för dem som inte är speciellt insatta i olika hbtq-frågor.

””

Stockholm Pride arrangeras mellan den 31 juli och 6 augusti. Paraden sker den 5 augusti och går från Kungsholmstorg till Östermalms IP.

TT