Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

The Hellacopters spelar för "Strängen"

The Hellacopters spelar till minnet av Robert "Strängen" Dahlqvist i sommar. Konserten ska innehålla "gitarrer och hög rockmusik" - helt i hans anda. I sommar gör The Hellacopters en särskild minneskonsert för sin avlidne gitarrist Robert "Strängen" Dahlqvist.(TT)
Publicerad 5 juni 2017

I sommar gör The Hellacopters en särskild minneskonsert för sin avlidne gitarrist Robert "Strängen" Dahlqvist. Bandet ställer sig på scen på klubben Debaser Strand i Stockholm den 22 juni, för att hylla sin vän och kollega.

Det var i februari i år som Dahlqvist avled i en sjukdomsrelaterad olyckshändelse, 40 år gammal. Han var en av grundpelarna i rockbandet från 1999 fram tills dess att det upplöstes 2008, och var även sångare i bandet Thunder Express/Dundertåget och The Diamond Dogs.

Annons

"Från mars 1999 till den tragiska olyckan som ledde till hans död i februari i år så var Robert Dahlqvist en stor del av våra liv. Vi började kalla honom Strängen för att han spelade av strängar hela tiden, sen blev han naturligt kallad Strings när vi var utomlands. Han gillade gitarrer och hög rockmusik och denna kväll tillägnad hans minne kommer att innehålla exakt det. Precis som han skulle ha velat ha det", skriver bandet i ett pressmeddelande.

Hellacopters har beslutat att låta alla intäkter från konserten gå till Dahlqvists dotter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons