Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Spetz och Kjellman gör radio för barnen

Barnradion i Sveriges Radios P4 sommarlovsatsar i år med skildringar av skolliv och könstillhörighet samt en klassisk saga. Först ut är "Cringe" som har premiär den 17 juni. Det är en humorserie i fem delar om två kompisar i femte klass som försöker navigera i skolans hårda värld.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Barnradion i Sveriges Radios P4 sommarlovsatsar i år med skildringar av skolliv och könstillhörighet samt en klassisk saga.

Först ut är "Cringe" som har premiär den 17 juni. Det är en humorserie i fem delar om två kompisar i femte klass som försöker navigera i skolans hårda värld. Komikern William Spetz har skrivit manus tillsammans med Åsa Lindholm, och Spetz spelar också flera av rollerna.

Annons

"Cringe bygger på mina egna minnen från mellanstadiet", säger Spetz i ett pressmeddelande.

Den 22 juli är det dags för "Brorsan är kung", en dramaserie i fem delar baserad på Jenny Jägerfelds roman med samma namn om elvaårige Måns - en helt vanlig kille som råkar vara född med snippa.

"Jag ville skriva något som beskrev en transpersons historia som ändå är hoppfull", säger Jägerfeld.

Den 3 juli är det premiär för en saga i 15 delar för de mindre barnen, då Björn Kjellman läser berättelsen om den nyfikne björnen Paddington som reser över havet från Peru och hamnar i London.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons