Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sofia Helin släpper aldrig taget om sin Saga

Kamerorna släcktes och den sista säsongen av "Bron" var färdiginspelad - då fällde skådespelerskan Sofia Helin tårar. - "Bron" är ju en era i livet för mig, och för många av oss, som vi aldrig kommer att glömma, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 6 december 2017

Kappan har hängt med sedan den första säsongen, men nu har kriminalkommissarie Saga Noréns karaktäristiska plagg kastats av för allra sista gången. Säsong fyra ska vara den sista. Men Sofia Helin tar inget personligt farväl av sin roll som den folkkära polisen från "Länskrim Malmö".

””

När man har jobbat länge med en rollfigur tar man inget avsked - i stället är det något man tar med sig vidare, förklarar den danske huvudrollsinnehavaren Thure Lindhardt.

””
Annons

Sätter spår

Fyra säsonger med den säregna kommissarien har satt sina avtryck på Sofia Helin.

””

Fängelsedörrar dånar i öppningsscenen av den fjärde säsongen. Bakom lås och bom sitter Saga Norén - som dömts för att ha dödat sin mor.

””

Högsta domstolen väntas komma med sitt avgörande i målet efter att Saga Norén överklagat domen. Hon är fängslad när en ny mordutredning rullar i gång för kommissarien på andra sidan sundet: Henrik Sabroe, som spelas av Thure Lindhardt. Han är på plats när en chef vid den danska motsvarigheten till Migrationsverket hittats brutalt stenad till döds vid Öresundsbron. Utredningen rivstartar för Köpenhamnspolisen, men dansken Sabroe saknar hjälp från "Länskrim Malmö" i form av Saga Norén.

Smärtsamt och rätt

Åren med Saga Norén har påverkat Sofia Helin på fler sätt, förklarar hon.

””

Samtidigt infann sig en viss lättnad när inspelningen var färdig.

””

Men att den fjärde säsongen blir den sista känns helt rätt, tycker såväl Sofia Helin som Thure Lindhardt.

””
””

Säsong fyra av "Bron" har tv-premiär i SVT1 på nyårsdagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons