Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mer dansksvenskt polissamarbete i "Gråzon"

I samband med att en terrorcell hotar Skandinavien startas en dansk-svensk kontraterroristenhet - det är premissen för den kommande tv-serien "Gråzon" som inte räds att jämföras med "Bron".(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Efter succéserien "Bron" är det dags för TV4 och C More att skildra ett dansk-svenskt polissamarbete i "Gråzon". Tova Magnusson (som även varit med i "Bron") spelar en Säpo-polis med öga för detaljer och bergfast tilltro till systemet.

En dag hittar hon en skarpladdad robot i Göteborgs hamn i en lastbil från Danmark. Fyndet leder till att en dansk-svensk antiterror-enhet startas i jakten på en terrorcell som hotar Skandinavien.

Annons

Research med syrran

I och med att manusarbetet fortfarande pågår vill inte Tova Magnusson säga för mycket om sin rollfigur Eva än, eftersom den fortfarande förändras. Men faktaarbetet har hon påbörjat.

””

Johanna Bergenstråhle, tf Dramachef på C More och TV4, säger att hon inte är orolig för att "Gråzon" ska jämföras med "Bron".

””
””

Vill inte bekräfta fördomar

I "Gråzon" är den svensk-syriske reportern Iyad (spelad av Ardalan Esmaili) en del av en terrorcell som planerar en attack. Johanna Bergenstråhle understryker vikten av ett bra manusarbete för att inte spä på fördomar i en tid när många syrier nyligen flytt till Sverige.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons