Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Låten som förgyller - eller förstör

Sommar betyder sol, semester, myggor - och en sommarplåga. Sämst eller bäst? Det enda som är säkert är att den kommer att spelas. Överallt. "Despacito" med Luis Fonsi, Daddy Yankee och Justin Bieber ligger redan i topp på listorna. Många experter tror att det blir en av de stora sommarplågorna.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

"Despacito" med Luis Fonsi, Daddy Yankee och Justin Bieber ligger redan i topp på listorna. Många experter tror att det blir en av de stora sommarplågorna. Men flera kandidater finns på listan.

””

Vad skiljer då årets sommarplåga från tidigare år? Västindiskt och afrobeat, säger Tina Mehrafzoon.

””
Annons

Tropisk och härlig

Det som kännetecknar en sommarplåga är att låten är "tropisk och härlig", säger Mehrafzoon. Den ska också ha något som sticker ut och gör att den skiljer sig från mängden.

””

Linda Nordeman som är musikredaktör på Sveriges Radio föredrar ordet "sommarhit". Låtarna är ju sådana som hörs på både radio och dansgolv, och återfinns högt på topplistorna.

Tvärtemot sin kollega på "Musikguiden" tror hon att årets sommarhit inte har nått till allmänheten än, utan att den kommer att släppas i juni. Kanske kan Justin Bieber komma med en ny hit.

Klar sedan länge

Enligt Robert Sehlberg, musikchef på Rix fm, är dock årets sommarhit klar sedan länge.

””

Men även han tror att kan det dyka upp nya låtar, som sällar sig till skaran av riktiga sommarplågor. Han nämner "Jag trodde änglarna fanns" med norska Kamferdrops som exempel.

””

Även Spotify tror att Kamferdrops låt kan bli en succé. Strömningstjänsten listar också låtar som "Call me" med Neiked, "Tårarna i halsen" med Tjuvjakt och "The cure" med Lady Gaga som möjliga sommarplågor. "Bad liar" med Selena Gomez kan också bli en stor hit, enligt Spotify.

"En riktig sommarplåga"

Förra sommaren var "Can't stop the feeling" med Justin Timberlake och "The ocean" med Mike Perry favoriter på radiostationerna. Även svenska låtar som "Din tid kommer" med Håkan Hellström och "Vi mot världen" med Veronica Maggio gick varma ur svenskarnas högtalare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons