Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kärlek och musik i filmen om Gärdestad

Ted Gärdestad blev en tidig tonårsidol, med sina sånger om kärlek, hopp - och smärta. Nu kommer filmen "Ted - för kärlekens skull" om musikikonens liv. - Det har visat sig att kärleken är ett ganska hållfast budskap, säger regissören Hannes Holm.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Filmteamet har för pressträffens skull ordnat ett kort smakprov på scenen i Folkets park i Trollhättan, där inspelningarna av filmen är i full gång.

När ridån går upp drar huvudrollinnehavaren Adam Pålssons förinspelade version av "Sol, vind och vatten" i gång. Bandmedlemmarna är långhåriga och jeansklädda från topp till tå.

Annons

1970-talskänslan är direkt, likheten slående.

””

Sjunger själv

Han berättar att han inför rollen har konsumerat allt som går att höra, läsa och se av Ted Gärdestad för att göra sin tolkning så rättvisande som möjligt.

Samtidigt var det självklart för honom att sjunga filmens låtar själv.

””
””

Ted Gärdestads glada popsånger, med brodern Kenneths texter, fick ett enormt genomslag på 1970-talet. Det rådde Ted-feber helt enkelt, konstaterar regissören Hannes Holm, senast bioaktuell med storsuccén "En man som heter Ove".

Men berättelsen har också en mörkare sida, som till slut ledde till att Ted Gärdestad, 41 år gammal, begick självmord 1997.

””
””

Två Lotta Ramel

Brodern Kenneth Gärdestad gestaltas i filmen av Peter Viitanen, medan Maria Kulle spelar mamman Margit. Dessutom finns självklart Lotta Ramel, som var gift med Ted Gärdestad 1976-1978, med i filmen.

Dubbelt upp dessutom.

Utöver att hon i filmen spelas av Happy Jankell är Lotta Ramel själv med och spelar sin mamma Susanna.

””
””
Annons

Filmen har premiär i jul.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons