Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är tv-julens höjdpunkter

Årets tv-högtid firas som vanligt med Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson. Men under helgerna kommer tittarna också att få ta farväl av såväl Dagmar Friman som Saga Norén - dessutom blir det frejdig ishockey och OS-uppladdning på längdskidor. När det kommer till jultraditioner står SVT i särklass.(TT)
Publicerad 5 december 2017

När det kommer till jultraditioner står SVT i särklass. På julafton brukar flera miljoner svenskar bänka sig framför tv:n för att se allt från "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" till "Karl-Bertil Jonssons julafton".

I år guidas tittarna av inte bara en utan två julvärdar - Lotta Lundgren och Erik Haag är den första programledarduon att tilldelas hedersuppdraget.

””
Annons

I TV4 får bondeparet Marie och Gustav Mandelmann ta stor plats. Förutom en julspecial, som sänds redan den 19 december, kommer de att agera julvärdar i kanalen.

””

Seriefarväl

Flera populära dramaserier visas också under jul och nyår. På juldagen är det premiär i SVT1 för den fjärde säsongen av "Fröken Frimans krig" - det blir också den sista gången som tittarna får möta Dagmar Friman (Sissela Kyle) och hennes vänner.

På nyårsdagen har det sedan blivit dags för den fjärde och sista säsongen av en annan succéserie - "Bron". Den svensk-danska kriminalserien tar farväl med en säsong som kretsar kring identitet och i huvudrollen som poliskommissarie Saga Norén syns som vanligt Sofia Helin.

Idrottshöjdpunkter

Helgerna är också något av en höjdpunkt för fans av vintersport. Den 26 december startar junior-VM i ishockey som i år avgörs i Buffalo i USA - turneringen, som gjort sig känd för anfallsglad och frejdig hockey, visas i SVT och TV4.

I år räknar många med att backen Rasmus Dahlin, som väntas gå som etta i sommarens NHL-draft, kommer att dominera på isen.

Den 30 december startar sedan Tour de Ski, som visas i SVT. Då OS stundar i februari har dock flera längdstjärnor, däribland Charlotte Kalla och Stina Nilsson, meddelat att de står över turneringen i vinter. Däremot väntas bland andra Marcus Hellner ställa upp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons