Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hallyday återvände till Karibien

Hundratals tillresta fans mötte Johnny Hallydays kista när den landade på den franska karibiska ön Saint-Barthélemy, där den franske rockstjärnan och nationalhjälten ska jordfästas på måndagen.(TT)
Publicerad 11 december 2017

Hundratals tillresta fans mötte Johnny Hallydays kista när den landade på den franska karibiska ön Saint-Barthélemy, där den franske rockstjärnan och nationalhjälten ska jordfästas på måndagen.

Att Hallyday ville begravas i det karibiska miljonärsparadiset i stället för i Paris har stuckit i ögonen på många fransmän. Familjen har ett hus på ön, men valet har väckt starka känslor hos många i hans fanskara, som till stor del finns i arbetarklassen och som gärna velat besöka hans grav.

Annons

74-årige Hallyday avled i sviterna av lungcancer i veckan och i helgen genomfördes en begravningsceremoni i Paris. Den liknade närmast en statsbegravning med procession längs med paradgatan Champs-Élysées, tal av president Emmanuel Macron och hundratusentals fans som kantade gatorna.

Hallyday, som ofta kallats Frankrikes Elvis, slog igenom i början av 1960-talet och är en av världens bäst säljande artister, även om han inte alls hade samma status som populärkulturell ikon utanför hemlandet. Nyheten om hans död sände en våg av känslor och sorg genom hemlandet som inte skådats sedan Édith Piaf avled i början av 60-talet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons