Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Foy om "The crown": "Jag älskar Elizabeth"

Med rollen som drottning Elizabeth i Netflix-serien "The crown" har Claire Foy fått ett hejdundrande internationellt genombrott. Nu står de nya projekten på rad och väntar på henne - samtidigt som hon försöker hålla huvudet kallt.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Vi träffar henne och Matt Smith, som spelar prins Philip, dagen efter det att de två första avsnitten av säsong två av "The crown" har galavisats på en biograf i London. Mängder med celebriteter har varit på plats, och mitt i allt detta glittrande kaos en glädjestrålande Claire Foy.

””
””

Antyder otrohet

Annons

I säsong två måste Elizabeth och hennes premiärminister bland annat tackla Suezkrisen med efterföljande krig år 1956. Philip är ute på en flera månader lång resa i Asien och det mer än antyds att han upprepade gånger är otrogen.

””

Claire Foy intygar att man har gjort noggrann research, och att seriens skapare Peter Morgan vet vad han talar om.

””

"Varmare känslor"

Både Foy och Smith säger att de efter de här åren som Elizabeth och Philip förstår kungaparet mer än de gjorde tidigare.

””
””

Hon tror att berättelser om det engelska kungshuset lämpar sig som dramer, eftersom det handlar om personer som lever sina liv under extrema omständigheter och som ständigt är påpassade.

Inga kommentarer

De har inte hört några som helst kommentarer från Buckingham Palace och vet inte om någon i kungafamiljen ser serien. Så hur skulle Foy reagera om hon mötte den riktiga drottning Elizabeth? Några sekunders tystnad följer innan hon svarar.

””

Nu filmar Claire Foy "First man", regisserad av "La la land"-regissören Damien Chazelle. Där spelar hon hustru till Neil Armstrong, den förste mannen på månen. Därefter ska hon spela Lisbeth Salander i filmatiseringen av "The girl in the spiders's web".

När "The crown kommer med sin tredje säsong har man hoppat många år fram i tiden och rollen som Elizabeth tas över av Olivia Colman.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons