Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Årets hårdaste rockfest har startat

Efter en blöt och kall uppvärmning är årets rockfest i gång på allvar. 33 000 Sweden Rock-besökare är redo att ta farväl av Aerosmith.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

När Thin Lizzy-legendaren Scott Gorhams Black Star Riders klev upp på scen strax före midnatt på onsdagen möttes bandet av vertikalt skyfall och regnet piskade i takt med trummorna. Många i den huttrande publiken önskade nog att de packat regnrock istället för skinnpaj.

Förutom ruskväder bjöd dagen bland annat på dansk black metal med Myrkur och de tyska 80-talsstorheterna Grave Digger. Men det är på torsdagen som rockfesten sätter i gång på allvar.

Annons

I kväll tar Aerosmith farväl av Sverige på festivalens största scen, efter en 47 år lång karriär. Årets händelse enligt festivalbesökarna Maria Idén och Johannes Roivainen.

"Är ganska gamla"

””

Förutom Aerosmith är det gemenskapen på festivalen i sig som lockar.

””

Det enda problemet är egentligen att hålla stilen under festivalen. Därför väljer de att bo i stuga istället för på campingen.

””

Under dagen skingrades ovädersmolnen och glimtar av solen tittade fram. Det betydde helt okej bröllopsväder för Sandra och Thomas Hagman. Tillsammans med sönerna Lemmy och Mikkey tar paret chansen att gifta under festivalen vid det ändamålsenliga lilla kapellet på festivalområdet.

"Hårdrockare bättre"

””

På campingen en bit bort har festen varit i gång länge. Belinda Bernforts gäng svalkar sig med paraplydrinkar och kämpar tappert på trots att både partytält och julgranspynt brakade ihop i nattens skyfall.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons