Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Traineejobb inget för ungdomar

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ifrågasätter regeringens egen satsning på traineejobb. - Mitt tips till arbetsmarknadsminister är att lägga ner och göra rätt, säger Elisabeth Svantesson (M). Regeringens satsning på traineejobb fortsätter att gå knackigt.(TT)
Publicerad 5 juni 2017

Regeringens satsning på traineejobb fortsätter att gå knackigt. Satsningen var ett av de stora löftena i valrörelsen 2014, där S-ledaren Stefan Löfven talade om att skapa 32 000 traineejobb. Sedan införandet har det landat på 474, rapporterar TV4 Nyheterna.

””

Fokusera på annat

Annons

Enligt henne är det en stark utveckling på arbetsmarknaden som gör att ungdomsarbetslösheten kan sjunka även utan traineejobben.

””

Enligt Johanssons pressekreterare Natali Sial finns det dock inga planer på att skrota traineejobben. Det tycker Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson att regeringen borde göra.

””

"Sänker sina flaggskepp"

Moderaterna vill bland annat se högre krav på nyanlända, med utbildningsplikt och bidragstak, samt göra det enklare för företag att nyanställa. Att regeringen erkänner bristerna i traineejobben och riktar in sig mot invandrargruppen är Svantesson i grunden positiv till.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons