Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Alliansen utan plan för att stoppa flygskatt

Alliansen saknar en plan för att stoppa det förslag om den så kallade flygskatten som regeringen nu sänder till Lagrådet. Skatten är ett högt pris att betala när klimatpåverkan är låg, anser branschen.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Det hade varit en större nyhet om regeringen inte hade gått vidare med förslaget, anser finansminister Magdalena Andersson.

””

Flygskatten skulle bland annat innebära att inrikesresor och resor inom EU blir 80 kronor dyrare och långflygningar 430 kronor mer per resa. Förslaget har mötts av hård kritik av både oppositionen och branschen.

Annons

Utan plan

Men Alliansen har inte enats om någon plan som skulle göra det möjligt att stoppa skatten i riksdagen. Det innebär också att förslaget till nya 3:12-regler för företagare samt en justering av skatteskalorna, som gör att fler än i dag får börja betala statlig skatt, sannolikt seglar igenom riksdagen.

””

TT: Hur ska ni stoppa det?

””

TT: Är Moderaternas linje om att stoppa förslagen genom att lägga en gemensam Alliansbudget realistisk?

””

Låga marginaler

Flygbolag som SAS och Norwegian är djupt kritiska medan Naturskyddsföreningen ser positivt på den här typen av åtgärder. Förutom flyget gör även bilismen och sjöfarten anspråk på exempelvis biobränsle. Klimathotet kräver en omedelbar och kraftfull insats och att enbart fokusera på biobränsle och ny teknik kommer inte att räcka till, anser Naturskyddsföreningen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons