Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor ekonomisk förlust för nya HIF Karlskrona

Hästö IF blir HIF Karlskrona, det står nu kart efter att styrelsen haft årsmöte under onsdagskvällen. Men samtidigt väntar en tuff framtid för klubben eftersom man visade en förlust på över en halv miljon kronor.
Förnyelse. Hästö IF är ett minne blott ? nu är det HIF Karlskrona som gäller. Här poserar ordföranden K?G Svensson med det gama klubbmärket från 1938. Inom kort ska klubben ta fram en ny logga.
Förnyelse. Hästö IF är ett minne blott ? nu är det HIF Karlskrona som gäller. Här poserar ordföranden K?G Svensson med det gama klubbmärket från 1938. Inom kort ska klubben ta fram en ny logga.
Foto: 

– Ekonomin är skral, det kan man lugnt säga. Framförallt har vi tappat mycket sponsor och publikintäkter, säger ordföranden Karl–Gösta Svenson.

Det har varit på gång en längre tid, men i går blev det officiellt. Hästö IF går tillbaka till sitt gamla namn HIF Karlskrona som klubben faktiskt hette när man startade den 1938.

– Egentligen kommer vi att heta Hästö IF Karlskrona, men i folkmun är det HIF Karlskrona som ska gälla. Jag har inte hört något negativt om det utan det har varit en full enighet med namnbytet, säger den omvalde ordföranden Karl–Gösta Svenson.

Något som däremot var mindre glädjande under årsmötet var resultatet av klubbens intäkter och utgifter. Förra året visade klubben en förlust på dryga 59 000 kronor. Men det visade sig vara en blygsam siffra om man ser till årets resultat där man nu redovisa en förlust på drygt 600 000 kronor.

– Ekonomin är skral, det kan man lugnt säga. Framförallt har vi tappat mycket sponsor– och publikintäkter. Det är dyrt att driva en klubb och som ordförande är det såklart pressande ibland.

Hur ska då HIF Karlskrona gå vidare för att vända det här? Genom hårt arbete och att man nu hoppas på en bra sportslig säsong, menar Karl–Gösta Svenson.

– Målet är att komma topp fyra och kvala till elitserien. Det råder en väldigt god anda i klubben och vi måste utnyttja det. Med värvningen av Lars Möller Madsen så vill vi visa att vi satsar och vi hoppas på mycket publik under säsongen. I premiären förväntar jag mig lapp på luckan.

En viktig del är också att få fler sponsorer och det hoppas man också nu kunna få i och med namnbytet.

– Jag känner mig jättenöjd med namnbytet, det är bra för kommunen och mot sponsorer att Karlskrona finns med i namnet. Det stärker vårt varumärke, säger K–G Svenson.

Valen, styrelsen: Karl–Gösta Svenson (ordförande), Marie Toresten (kassör), Jan Elmqvist (revisor), Torbjörn Sunesson (valberedning), Bo Benning (valberedning), Lennart Svensson (suppleant).