Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter
På fredag startar kvalet till Trummenäs Ladies Open.
18-åriga Carlskrona GK-löftet Anna Rehnholm hoppas ta en plats bland de 60 tjejer som gör upp om helgens 200 000 kronor i prispengar.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2003

- Spelet finns där, det gäller bara att få ihop det. Formen känns OK, det är lite från dag till dag men det skall nog gå bra, hoppas hon.

Tränare Anders Johansson lägger ribban ännu lite högre. Helgen som var fick Anna inte spelet att stämma på Bankboken Open i Kristianstad. Och nu hoppas Rehnholm/Johansson på revansch.

Annons

- Efter den genomköraren förra helgen så tror jag definitivt på möjligheten för en topplace-ring, säger tränare Johansson.

Lugnt temperament

Och säger att Annas styrka är hennes närspel och lugna temperament.

- Ja, jag blir inte arg så jättelätt och det är ju en fördel. Och en bra dag så är närspelet min styrka, bekräftar den tidigare juniorlandslagstjejen.

Nu har hon blivit för gammal för juniorlandslaget och istället väntar nya utmaningar i USA. Om några veckor tar hon studenten och i höst reser hon till Texas för att plugga och spela golf och sedan...

- Jag funderar på att bli proffs efter universitetet, men det är ju en lång väg kvar, säger hon.

Först ser hon framemot att spela på Trummenäsbanan som trots sina blott elva år på nacken har gott rykte bland golfare. Sist Telia- touren kom till Trummenäs var 2000, och sedan dess har klubben jobbat hårt på att förbättra banan ytterligare.

- Vi har lagt ner mycket jobb och har nog förbättrat banan en tre, fyra snäpp sedan senaste Telia-tävlingen. Som det ser ut så blir det en bra tävling, vi har ett ovanligt bra startfält, säger Claes-Göran Bark på Trummenäs golfklubb.

Arrangörsklubbens färger kommer att försvaras av Maria Daleke, även hon lovande junior, som blir en av sammanlagt 84 spelare i kvaltävlingen på fredag.

Jacob Aarsheim
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons