Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nilsson redo för årets roligaste veckor

Kristianstad Open följt av Sölvesborgs Ladies Open by Fanny Sunesson. Golfälskarna har högklassig sport att se fram emot under några intensiva dagar.
– Det här är roliga veckor hur det än går, säger Emma Nilsson.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2014
Redo för ny säsong. Emma Nilsson har klivit in bland proffsgolfarna. På torsdag gäller Kristianstad Open och nästa vecka väntar årets höjdpunkt i Blekinge, Sölvesborg Ladies Open.Foto: Bo Åkesson

Sölvesborgs GK:s senaste proffs är ett av namnen att hålla reda på i golfbruset. Nilsson snabbspurtade genom gymnasiet och var klar med examen redan i januari. Därefter har det enbart handlat om golf.

– Jag har spelat två tävlingar i år. Senast var jag delad 24:a på en LET Access–tävling i Schweiz.

Annons

Det är en undertour till Europatouren och även de kommande tävlingarna i Kristianstad, eller snarare Åhus om vi ska vara geografiskt riktiga, och i Sölvesborg.

Tänker du annorlunda som proffs jämfört som amatör?

– Jag tror inte det. Det är fortfarande samma tävlingar och samma spelare. Om jag ser det som ett jobb? Ett roligt jobb i så fall!

Emma Nilsson tillhörde Kristianstad GK innan hon lämnade till förmån för Sölvesborgs GK för ett par år sedan.

– Båda banorna ser riktigt fina ut och snart kommer de att börja klippa ned greenerna. Inom golfen är det svårt att gå in och säga att just då ska jag spela riktigt bra och just då ska jag toppa formen, men jag hoppas såklart att det ska gå bra.

– Det är kul med allt hemmastöd vi får.

Kristianstad Open inleds på torsdag. Nästa vecka, på onsdag, är det dags för Blekinges penningmässigt största tävling för året.

Sex länsspelare i Åhus

Förutom Emma Nilsson deltar även sölvesborgskollegorna Amanda Mattsson, Madeleine Augustsson och Sarah Nilsson samt Julia Roth och Ebba Nilsson, Trummenäs GK, i Kristianstad Open.

Jerry Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons