Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hästö IF blir HIF Karlskrona

Hästö IF vill till elitserien i handboll.Men utan sponsorers hjälp går det inte. Sponsorerna kräver att Karlskrona ska ingå i namnet.
Därför har Hästö IF:s styrelse tagit beslutet att ändra namnet till HIF Karlskrona.
Foto: 

Att ändra en förenings namn väcker alltid känslor och Hästö IF har en historia där det inte var länge sedan som bland annat tidigare Hästöprofilerna Lawe Held och Thomas Berg öppet kämpade för att Hästö IF inte skulle raderas ut som förening via en sammanslagning av Hästö IF och Flottans IF.

– Jag hoppas inte att det här ska upplevas som känsligt och vi lägger ju inte ned föreningen, men beslutet är taget, säger Christer Sandström, sportchef i det som nu är HIF Karlskrona.

Sandström betonar att föreningen ska finnas kvar, men namnet Hästö IF försvinner i marknadsföringssyfte och förkortas i alla sammanhang till HIF, med tillägget Karlskrona.

– Vi kommer att använda HIF Karlskrona, det är föreningens namn i officiella sammanhang. I språkbruk vill vi att alla ska säga HIF Karlskrona. Det är styrelsens mål och vi vill att det ska stå så i tabeller och det kommer att bli så på vårt nya matchställ.

Behövs det inte ett årsmötesbeslut för att ändra en förenings namn?

– Vi gör inget namnbyte i den bemärkelsen utan vi förkortar ner namnet i marknadsföringssyfte.

Kommer de klassiska svart–gula färgerna också att försvinna?

– Det är inte omöjligt, men det är inga beslut tagna. Klubbmärket är inga problem eftersom där redan står initialerna HIF.

Sandström hymlar inte med avsikterna till förändringen.

– Vi vill till elitserien och vi ska dit, men då handlar det om att få sponsorer att ställa upp och sponsorer tycker det är svårt att förknippas med Hästö IF eftersom det inte framgår att Hästö IF kommer från Karlskrona och för sponsorerna är det ett viktigt argument.

Allt som signalerar Hästö IF ska ändras till HIF Karlskrona.

– Vi ska ändra på det där det syns och hörs. Hästö IF i alla ära, men det tar för lång tid att bygga upp något när inte stadens namn finns kopplat till föreningsnamnet.

På spelarsidan har HIF Karlskrona sedan tidigare gjort klart med Gabriel Gegerfelt, Sävehof och Johannes Sandgren, OV Helsingborg.

Björn Lidén van Riessen och Basti Andersson valde att lämna Hästö för konkurrenten IFK Karlskrona, men nu är det kvitterat till 2–2 eftersom Hampus Arnesson och Jesper Andersson valt att gå andra vägen.

– Det är två unga killar som vill satsa, säger Sandström.