Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Zlatan om framtiden: "Det skrämmer mig"

Zlatan Ibrahimovic, 39, vill försvinna från rampljuset när spelarkarriären är över.
Men det lär inte bli något smärtfritt avsked.
Fotboll • Publicerad 11 september 2021
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.Foto: Elisa Ferrari/TT

Zlatan Ibrahimovic är inne på sina sista år som fotbollsproffs och i en stor intervju med France Football berättar Sveriges främsta genom tiderna vad han tror återstår av honom efter karriären.

– Jag vet inte. Jag hoppas på något. Om det är något kvar betyder det att jag gjorde mitt jobb bra. Kanske mina idéer. Tro på dig själv, ha din egen personlighet, var inte rädd att hålla fast vid något om du tycker något, var alltid öppensinnad, säger Ibrahimovic, enligt Fotbollskanalen och fortsätter:

"Vad kommer jag göra?"

Annons

– Jag är stolt över det jag gjort. Jag kommer från ett ställe där alla dömde mig, sa till mig att det inte var möjligt. Folk pratade om mig och sa: "Han är inte tillräckligt bra". Och jag är fortfarande här, 39 år gammal, i mina skor. Och jag är stolt över det.

Ibrahimovic säger också att han inte har något behov av att bli ihågkommen efter karriären – samtidigt bävar han för dagen det är över.

– Dagen du slutar spela, den första morgonen, vaknar du upp och säger till dig själv: "Vad gör jag nu?" Du är inte längre programmerad att göra samma saker varje dag, du kliver in i ett nytt kapitel i livet. Och det skrämmer mig. Vad jag kommer göra? Jag är inte där än, jag vill inte tänka på det. När det händer kommer jag dit.

"Vill försvinna"

Det lär i alla fall inte bli något liv i offentlighet för svensken.

– Efter min karriär vill jag försvinna. När du lever i den här världen så länge som jag gjort, vet du vad du har gått igenom mentalt och fysiskt. Så jag vill försvinna och njuta av mitt liv.

Zlatan Ibrahimovic, som kämpat sig tillbaka från en knäskada, förväntas göra comeback under söndagens ligamatch i Serie A mot Lazio.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons