Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ymers antiklimax – föll efter drama: "Surt"

Mikael Ymer gjorde vad han kunde i den tredje omgången av grand slam-turneringen Wimbledon.
Men det räckte inte – 24-åringen förlorade med 2–3 i set mot colombianen Daniel Galán.
– Det har varit en fantastisk turnering, säger Ymer.
Tennis • Publicerad 7 juli 2023
Mikael Ymer.Foto: Alastair Grant AP/TT

Matchen blev en rysare där det krävdes drygt fyra timmer för att utse en vinnare.

Galán, rankad 85:e i världen, vann det första setet tämligen enkelt med 6–2.

Annons

Därefter blev det drama.

Mikael Ymer kvitterade till 1–1 efter att ha storspelat. Därefter hade Sveriges bästa tennisspelare en gyllene chans att ta ledningen, men slarvfel och dåligt fokus gjorde att 24-åringen tappade det viktiga andra setet.

Stundtals var svensken frustrerad – mest på domaren där flera heta diskussioner ägde rum. Men Ymer lät sig inte påverkas och kom tillbaka och tog det fjärde setet.

Femte avgörande – och då orkade inte Ymer. Daniel Galán säkrade matchen och vann setet med 6–1 och 3–2 i set (6–2, 6–7, 7–6, 3–6, 6–1).

– Det vore dumt att lyfta det negativa. Jag tackar gud och Jesus för den här möjligheten. Nästa gång gör jag det förhoppningsvis bättre. Det har varit en bra säsong hittills, säger Mikael Ymer och fortsätter:

– Jag är tacksam, men det är så klart surt. I går (torsdag) gick det min väg, i dag (fredag) gick det hans väg. Det är så den här sporten fungerar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons