Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ymer nära skräll – pressade världsåttan

Mikael Ymer var nära att göra något han aldrig tidigare har gjort på tennisbanan: att besegra en topp tio-spelare.
Men efter ett stort drama fick svensken se sig besegrad av världsåttan Felix Auger-Aliassime.
Tennis • Publicerad 2 november 2022
Mikael Ymer. Arkivbild.
Mikael Ymer. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Det är sannerligen en förlust som lär svida rejält för Mikael Ymer. Han har försökt flera gånger men aldrig tidigare har han lyckats besegra en topp tio-spelare.

I matchen i den andra omgången vid ATP-turneringen i Paris mot världsåttan Felix Auger-Aliassime var det minst sagt nära.

Annons

Svensken plockade hem ett tajt första set med 7–6 och ledde med hela 4–1 i andra set och närmade sig segern. Men den 22-årige kanadensaren reste sig, tog hem fem raka game och kvitterade matchen.

Även i tredje och avgörande set var Ymer i förarsätet. Han ledde med både 5–4 och 6–5 men Auger-Aliassime kvitterade båda gångerna och onsdagsdramat gick till tiebreak.

Där var kanadensaren starkast och tog hem tiebreak med 8–6. 2–1 i set (7–6, 4–6, 7–6) gör att Auger-Aliassime avancerar till tredje omgången.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons