Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Woods tappar: "Har varit svårt"

Den sjätte US Masters-titeln blir allt mer avlägsen för Tiger Woods.
Den tredje rundan på Augusta National blev den hittills sämsta – sex över par – och nu ligger han 18 slag efter ledaren Scottie Scheffler.
Golf • Publicerad 10 april 2022
Tiger Woods har det inte lätt under US Masters.
Tiger Woods har det inte lätt under US Masters.Foto: David J. Phillip/AP/TT

Det såg lovande ut när Tiger Woods gick sin första runda i Masters-turneringen på ett under par, 71 slag.

Men både fredagens och lördagens rundor blev skakiga. Och till skillnad från i fredags, när Woods räddade upp sina missar med att också få till flera birdies och slutade på två över par (74 slag), så gick lördagens runda på 78 slag, sex över par.

Annons

– Man tänker att jag borde ha kommit på något längs med vägen, men det hände inte, säger Woods.

Svagt puttande

Facit? Fem bogeys, två dubbelbogeys på sjätte och 18:e hålet, och tre birdies. Woods säger efter rundan att han tyckte att det var svåra förhållanden med blåst och kyla. Därtill kan uselt puttande adderas.

– Jag tyckte det var tufft. Några av de andra killarna kanske inte säger det, men för mig var det tufft. Jag kände att jag inte riktigt slog det så illa, men jag hade fyra treputtar och en fyrputt, säger han.

Woods ligger nu i totalen på sju över par, 41:e plats, och för att kunna hota den nu ledande amerikanen Scottie Scheffler, elva under par i totalen, krävs någon form av mirakel – typ – att Woods går morgondagens runda på nytt banrekord samtidigt som Scheffler tappar rejält på sin slutrunda.

Svårt nå topp tio

Uppförsbacken till en topplacering är något kortare, även om den också är brant. För en topp tioplacering krävs inför fjärde rundan en total på ett över par.

Woods, som har fem US Masters-titlar, är tillbaka i spel efter att för drygt ett år sedan ha varit med om en allvarlig bilolycka, där hans ben skadades så till den grad att det varit osäkert om amerikanen någonsin skulle kunna återvända till golfplanen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons