Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Woods i Augusta – kan göra comeback

Golfikonen Tiger Woods har inte spelat någon större golfturnering på nästan 1,5 år. Men det är inte omöjligt att han gör comeback i US Masters till veckan.
"Det blir ett sent beslut om jag ställer upp", skriver Woods på Twitter.
Golf • Publicerad 3 april 2022
Tiger Woods. Arkivbild.
Tiger Woods. Arkivbild.Foto: Scott Audette/AP/TT

Efter att ha spelat US Masters i november 2020, då tävlingen hade flyttats fram på grund av coronapandemin, tvingades Woods till en femte ryggoperation. Han höll på med rehabiliteringen när han i februari i fjol kraschade våldsamt med bilen och var nära att få ett ben amputerat.

Den 46-årige amerikanen har jobbat hårt för att kunna göra comeback på golfbanan och han vill gärna göra ett försök på Augusta National i Masters, som han vunnit fem gånger, nu till veckan.

Annons

"Jag åker till Augusta idag för att fortsätta förberedelserna och för att träna. Det blir ett sent beslut om jag ställer upp", skriver Woods på Twitter.

Woods spelade 18 hål på banan i Augusta tidigare i veckan för att testa om han kunde gå en hel runda i den ojämna terrängen och återhämta sig till nästa dag. Att han nu återvänder till Georgia kan tyda på att han tror att det är möjligt att spela tävlingen, som är årets första major för herrgolfarna.

Golfstjärnan har spelat Masters 21 gånger och har inte missat kvalgränsen en enda gång.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons